Poštovani kupci, zbog trenutne situacije sve narudžbe primamo isključivo putem web-a i e-maila, a dućan neće raditi do daljnjega.

ČAROBNI SVIJET POSCA MARKERA

carobni_svijet_POSCA

POSCA_2

 

UNI Posca marker je unikatni marker na tržištu sa pigmentnom tintom na bazi vode. Tinta je netoksična što omogućuje slikanje po ljudskom tijelu ili čak životinjama (prvenstveno se koristi u označavanju pčela, ne preporučamo oslikavanje ljubimaca). Također ga to čini sigurnim za djecu. Piše na gotovo svim podlogama, a pri crtanju ispis ne probija kroz papir. Boja ne blijedi, vodootporna je i potpuno pokrivna – nakon sušenja možete bezbrižno sa drugom bojom prolaziti preko prethodne i u potpunosti ju prekriti.

 

 

 

 

 

 

POSCA_1

 

 

Ukoliko želite koristiti i svoje umjetničko djelo, bile to tenisice, torbica, šalica, bilo što, u nastavku ćemo opisati kako sačuvati ispis:

Staklo
– peći u pećnici na 160° C 45 minuta, nakon toga zaštititi prozirnim lakom u spreju.
Tekstil
-nakon što se crtež osuši, preokrenuti naopako i kratko peglati bez upotrebe pare. Ukoliko materijali nije pogodan za peglanje, možete koristiti sušilo za kosu – držite ga na udaljenosti od 30cm od površine i lagano kružite nad crtežom.
Metal, plastika, drvo, kamen
– nakon završetka i sušenja crteža zaštiti lakom u spreju.

Terakota
– peći u pećnici na 220° C 45 minuta, nakon toga zaštititi prozirnim lakom u spreju.

Porculan
– peći u pećnici na 160° C 45 minuta, nakon toga zaštititi prozirnim lakom u spreju.

 

 

 

POSCA_3

Tinta UNI Posca markera se suši za 10 – 20 sekundi.
Različite boje UNI Posca markera mogu se miješati dok još nisu suhe na površini te se na taj način dolazi do beskonačnekoličine nijansi.
Sama tinta je, kao što smo već pisali, neškodljiva, sadrži bijeli titan (opak) zbog kojeg svaka slijedeća boja u potpunosti prekriva prethodnu kompaktnim i sjajnim ispisom (kao kod korektura).
UNI Posca markeri imaju „felt tip“ sistem aktiviranja tinte što znači da ih prilikom prve upotrebe trebate „aktivirati“na način da nekoliko puta nježno pritisnete vrh markera na papir kako bi se natopio tintom – te rok trajanja Vaših markerapočinje s tim trenutkom, što im produžuje vijek trajanja.

 

POSCA_4

Darovati nešto ručno izrađeno, a i dobiti takav personaliziran poklon uvijek je poseban osjećaj.

Stoga uzmite bijelu porculansku šalicu i oslikajte ju UNI Posca markerima. Nakon što ste završili sa oslikavanjem, fiksirajte na prije objašnjen način te je nakon toga spremna biti darovana nekom posebnom, kome će taj mali znak pažnje sigurno kod svakog korištenja izmamiti osmjeh na lice.

POSCA_5

Komentari su zatvoreni.