Poštovani kupci, zbog trenutne situacije sve narudžbe primamo isključivo putem web-a i e-maila, a dućan neće raditi do daljnjega.

Uvjeti poslovanja

Poštovani potrošaču,

na uvjete poslovanja i korištenje internet stranica www.bilanca.com.hr primjenjuju se prvenstveno dolje navedeni uvjeti poslovanja i korištenja koji podliježu Zakonu o zaštiti potrošača (NN 41/14 i NN 110/15), te Zakonu o obveznim odnosima (NN 35/05 i NN 41/08). U uvjetima poslovanja i korištenja možete pronaći i standardni informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora.

 

Općenito

Poduzeće NETTO d.o.o. je vlasnik ovih Internet stranica, a opći uvjeti poslovanja(kupnje, korištenja, dostave i plaćanja) vrijede za sve korisnike. Prihvaćanje općih uvjeta poslovanja kupac potvrđuje po završetku kupnje.

Stranice web trgovine možete koristiti isključivo za pretraživanje naše on line baze proizvoda, informiranje o proizvodima i poduzeću i kupovinu ponuđenih artikala.

Upotreba stranica za druge svrhe bez pisanog odobrenja vlasnika je kažnjiva i podliježe zakonu o zaštiti autorskih prava Republike Hrvatske.

 

Uvjeti korištenja

Tvrtka NETTO d.o.o. vam omogućuje korištenje sadržaja svojih Internet stranica, u skladu sa niže navedenim uvjetima. Korisnici Internet stranica www.bilanca.com.hr, korištenjem bilo kojeg dijela istih smatraju se upoznatim s ovim uvjetima i svim rizicima koji nastaju njihovim korištenjem, te prihvaćaju sadržaj koristiti isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost.

 

Uvjeti kupnje

Kupac je svaka pravna i fizička osoba koja izvrši narudžbu putem Internet trgovine www.bilanca.com.hr.

Sukladno članku 43. Zakona o zaštiti potrošača, maloljetne osobe ili potpuno poslovno nesposobne osobe ne mogu obavljati kupnju na daljinu, to mogu učiniti samo njihovi zakonski zastupnici.

 

Cijene

Sve cijene na Internet stranicama izražene su u HRK i sadrže obračunatu zakonsku stopu PDV-a. Tvrtka NETTO d.o.o. zadržava pravo promjene cijena, a promjene vrijede od njihove objave. Cijene navedene na Internet stranicama su maloprodajne i namijenjene isključivo krajnjem kupcu.

 

Način plaćanja

NETTO d.o.o. svojim kupcima omogućuje kupovinu i plaćanje proizvoda naručenih u internet trgovini na sljedeće načine:

1. Plaćanje na prodajnom mjestu:

Uz predočenje broja narudžbe ili potvrde narudžbe, koja vam je stigla na vašu e-mail adresu, u mogućnosti ste osobno robu platiti na blagajni prodavaonice. Platiti možete gotovinom, karticama, na odgodu, ili ugovoriti obročno plaćanje.

2. Plaćanje bankovnom transakcijom:

Na osnovu Vaše narudžbe izradit ćemo Vam predračun sa svim podacima potrebnim za uplatu, uključujući broj računa na koji trebate uplatiti iznos narudžbe. Uplatu nakon toga možete izvršiti korištenjem vašeg internet bankarstva ili uplatom u poslovnici banke, poštanskom uredu, na Fini ili sl.

 

Dostava

Sve narudžbe ćemo poslati u roku 2 radna dana od primitka vaše uplate na naš poslovni račun. Ukoliko se pojavi nemogućnost isporuke odabranog proizvoda od strane NETTO d.o.o. zbog toga što proizvod trenutno nemamo na zalihi ili više nije dobavljiv, dužni smo vas o tome obavijestiti pismenim putem, te od vas tražiti povratnu informaciju o storniranju narudžbe ili prihvaćanju zamjenskog artikla.

NETTO d.o.o. ne preuzima odgovornost u slučaju kašnjenja isporuke zbog više sile.
Kako bismo osigurali što kvalitetniju i bržu dostavu, dostavljaču ćemo ustupiti kontakt broj telefona koji ste nam naveli prilikom registracije.

Preuzimanje robe:

– kupac preuzima robu osobno u našoj prodavaoni na adresi Zagrebačka 2b, 42220 Novi Marof
– dostava robe vrši se dostavnom službom OVERSEAS EXPRESS Co.Ltd. d.o.o. prema važećem cjeniku (link – http://www.overseas.hr/cjenik-slanja-masa)

 

Reklamacije

NETTO d.o.o.odgovara za materijalne nedostatke.

Prije svake isporuke, artikli koji se isporučuju dodatno se provjeravaju o eventualnim nepravilnostima ili oštećenjima. Molimo kupce da pošiljku osobno ili po trećoj osobi određenoj od strane potrošača, a koja nije prijevoznik, preuzmu od dostavljača kako bi izbjegli naknadne reklamacije zbog pošiljke oštećene prilikom dostave.
Kupac ima pravo na povrat robe u sljedećim slučajevima:
– kod isporuke robe koja nije naručena
– kod isporuke robe koja ima veće nepravilnosti ili oštećenja koja nisu nastala u transportu ili nakon preuzimanja robe (materijalni nedostaci)
Prodavatelj će odobriti povrat robe kupcu nakon prijema opravdane pisane reklamacije (e-mailom ili poštom) i snositi sve troškove oko povrata iste.
U slučaju povrata robe koji nije nastao propustom prodavatelja, kupac snosi sve troškove koji su nastali.

 

Jednostrani raskid ugovora

Potrošač ima pravo, ne navodeći razloge za to, jednostrano raskinuti ugovor sklopljen izvan poslovnih prostorija ili sklopljen na daljinu u roku 14 dana. U slučaju sklapanja ugovora o kupoprodaji, rok za jednostrani raskid ugovora započinje teći od dana kada je potrošaču ili trećoj osobi određenoj od strane potrošača, a koja nije prijevoznik, roba koja čini predmet ugovora predana u posjed kao što je navedeno u Zakonu o zaštiti potrošača članak 72.Potrošač je dužan prije isteka roka za jednostrani raskid ugovora obavijestiti NETTO d.o.o. o svojoj odluci da raskine ugovor i to putem obrasca za jednostrani raskid ugovora (link na izjavu) poslan putem elektroničke pošte. Poduzeće NETTO d.o.o. obavijestiti će potrošaća pismenim putem o primitku izjave o jednostranom raskidu ugovora. Ukoliko potrošač koristi pravo jednostranog raskida ugovora, troškove povrata robe snosi sam potrošač i mora je vratiti u roku od 14 dana od dana kad je obavijestio NETTO d.o.o. o svojoj odluci da raskine ugovor, u stanju kakvom ju je i zaprimio. Smatra se da je potrošać izvršio svoje obvezu na vrijeme, ako je prije isteka naprijed navedenog roka vratio robu prodavatelju.
NETTO d.o.o. dužna je bez odgađanja, a najduže u roku od 14 dana od zaprimanja obavijesti o jednostranom raskidu ugovora, vratiti potrošaču što je platio, ali ne prije nego što joj roba bude vraćena. Povrat novca bit će vraćen na isti način na koji je potrošać izvršio uplatu.

Obrazac za jednostrani raskid ugovora – NETTO d.o.o.

 

Primjedbe i prigovori

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, članak 10., kupac može svoje pisane prigovore poslati na: “info@bilanca.com.hr” ili poštom na: “Ivana Gundulića 4, 42223 Varaždinske Toplice”. Na sve primjedbe i prigovore tvrtka NETTO d.o.o. odgovorit će u roku od maksimalno 15 dana.

 

Intelektualna i autorska prava

Sadržaj ovih internetskih stranica nije dozvoljeno kopirati, distribuirati, mijenjati ni stavljati na raspolaganje trećim osobama, bez izričitog pismenog dopuštenja odgovornih osoba NETTO d.o.o. i drugih vlasnika autorskih prava. Sadržaj na ovim Internet stranicama vlasništvo je NETTO d.o.o., te je kao takav zaštićen pravima intelektualnog vlasništva, od kojih su neke ilustracije dodatno zaštićene autorskim pravima trećih osoba. Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela ovih Internet stranica, bez dozvole njihovih vlasnika, smatra se kršenjem zakona o autorskom pravu.

 

Odricanje od odgovornosti

NETTO d.o.o. ne preuzima odgovornost za točnost informacija na ovim Internet stranicama, te nije odgovorna za bilo kakvu štetu koja proizlazi iz uporabe istih. Neke od poveznica na ovim Internet stranicama vode na druge Internet stranice, koje nisu pod kontrolom tvrtke NETTO d.o.o., koja stoga nije odgovorna za sadržaj istih i eventualnu nastalu štetu.

 

Zaštita privatnosti

NETTO d.o.o. poštuje privatnost posjetitelja ovih Internet stranica. Zbog toga je donesena Politika zaštite osobnih podataka koja stupa na snagu s danom 20.05.2018.. Svi eventualno prikupljeni podaci o posjetiteljima nisu i neće biti dostupni trećoj strani osim u slučaju kada je to uvjetovano zakonom. Temeljem obaveza koje proizlaze iz Opće uredbe o zaštiti podataka (GDPR) definirana je Izjava o zaštiti privatnosti i povjerljivosti osobnih podataka koja regulira i propisuje pristup zaštiti osobnih podataka.

Izjava utvrđuje pravila povezana sa zaštitom pojedinaca kod prikupljanja i obrade osobnih podataka i pravila povezanih sa slobodnim kretanjem osobnih podataka, a u primjeni je od 20. svibnja 2018. godine. Na ovom linku možete preuzeti obrazac Zahtjev za ostvarenje prava Ispitanika ukoliko želite izmjeniti, obrisati ili ograničiti pristup vašim podacima koji su pohranjeni kod nas.

 

Promjene sadržaja

NETTO d.o.o. zadržava pravo promjene sadržaja i uvjeta korištenja ovih Internet stranicama bez prethodne najave, te se ne smatra odgovorna za moguće posljedice proizašle iz takvih promjena.